Sammenslutningen af Danske Småøer

Bliv øbo nu

 

sommerfugl

På de små øer har vi naturen lige uden for dørtrinnet. Vi nyder den stjerneklare himmel, den friske luft, naturens egne lyde, årstidernes skiften og det trygge, aktive lokalsamfund.

På en lille ø får vi sjældent en masse kulturtilbud foræret. Til gengæld har vi et rigt foreningsliv, som man kan tage del i. Det kan være foredrag, musik, kurser, fester eller tilbud til børn og pensionister. Der er et uforpligtende fællesskab omkring aktiviteterne, hvor man bidrager med det man kan eller har lyst til. 

Øbo for en dag – en uge – et liv…

Det er nemt at knytte venskaber og bekendtskaber på en lille ø. Det sker på tværs af alder og social status. Men det er også tilladt at være privat. 

Man kan sagtens leve et liv på en lille ø uden at forpligtige sig til at indgå i alle mulige fællesskaber. Dog må man forvente, at alle mennesker hilser på dig og ved hvem du er.

stryno

Når man bor på en lille ø, så må man undvære den daglige storbypuls. Vi mener, at øboere får noget andet i tilgift. Naturen, stilheden, trygheden og muligheden for at sætte sig spor i lokalsamfundet.

De små øer ikke er den sibiriske tundra eller den australske bush. Danmark er trods alt et lille land, og efter en tur med færgen kan vi hurtigt være fremme ved et mål på fastlandet.

Vi er i dag godt 5.000 beboere på de 27 småøer.
Vi håber, at vi har fristet dig til at besøge en af de små øer. Måske som turist for en dag eller en uge. Det kan også ende med at blive dit nye liv. 

– Vi glæder os til at se dig! 

Her på hjemmesiden vil vi gerne slå et slag for ø-livet


hus cirkel   Klik her for at læse tilflytterhistorier  

   Klik her for at læse om at være erhvervsaktiv   

   Klik her for at læse om børneliv

   Klik her for at læse om seniorliv

   Klik her for at læse om fritids- og foreningsliv

   Klik her for at læse om beredskab

   Klik her for at læse om færger

   Klik her for et overblik over de små øer